Bliv sektionchef for G5 og PLANC i 1. Brigade og gør en strategisk forskel

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Brænder du for ledelse, doktrin og operationsplanlægning?
Motiveres du af planlægning, føring og uddannelse? Vil du gøre en forskel for sol-dater og enheder i 1. Brigade?

Så er stillingen som chef for G5 og Planlægningscenteret (PLANC) i 1. Brigade noget for dig – men du skal kunne løse opgaverne og få tingene til at ske.

Om os

1. Brigade består af en stab, tre gående mod fire kampbataljoner, en ISR-bataljon, en artilleriafdeling, en panseringeniørbataljon, en logistikbataljon, en føringsstøttebataljon og et militærpolitikompagni. Staben for 1. Brigade har hovedkvarter i Holstebro.

Brigaden skal være Hærens kampklare troppeenhed, der kan indsættes samlet eller opdelt under et dansk eller et internationalt hovedkvarter på divisions- eller korpsniveau. 1. Brigade skal kunne deployeres og indsættes i rammen af NATO’s kollektive forsvar. Det betyder, at vores primære opgave er at uddanne både os selv og vores enheder hen imod internationale missioner og beredskaber.

Om stillingen

Du bliver sektionschef for Planlægningssektionen i grundstrukturen (ofte benævnt G5) og tillige chef for PLANC i 1. Brigades operative centerstruktur.

Som chef for PLANC skal du kunne lede og drive stabsarbejde og planudvikling, mens du hele tiden er brigadechefens garant for de taktisk bedst mulige planer til tiden.
PLANC er bemandet med stabsofficerer på tværs af stabens grundstruktur og herunder flere af dine sektionschefkollegaer fra grundstrukturen. Det kræver opmærksomhed, ordentlighed og handlekraft at balancere de ledelsesmæssige udfaldsrum! Men når du lykkes, har du den bedste majorstilling i Hæren.

G5 er omdrejningspunktet for 1. Brigades føreruddannelse. Brigadechefen lægger vægt på beslutsomhed, handlekraft og hurtighed for at bevare initiativ og momentum i alle situationer. Herunder er en af dine opgaver, at videreudvikle dok-trinforståelsen for 1. Brigade, så den operative opgaveløsning fortsat udvikles. Det indebærer bl.a. deltagelse i Arbejdsgruppe Doktrin og koordination af SOP og SOI på tværs af 1. Brigade i samarbejde med dispositionsenhederne.

I den kommende periode skal Hæren omstille sig til MDMP som beskrevet i NATO APP-28. Dette vil helt naturligt centrere sig omkring 1. Brigades PLANC og Forsvarsakademiets uddannelser på brigadeniveau og højere, hvorfor du må forvente at skulle drive et større udviklingsarbejde i den kontekst.

Du vil være ansvarlig for prioriterede aktiviteter i 1. Brigade i form af studieperioder og udvalgte øvelser i snæver koordination med resterende dele af staben for 1. Brigade og med dispositionsenhederne.

G5 består i det daglige af dig som chef, tre operationsofficerer, en artilleriofficer, en ingeniørofficer, en militærjurist og en stabshjælper. Af disse er en operationsofficer og stabshjælperen for nærværende ubesatte, hvorfor du vil få direkte mulighed for at sætte dit eget hold.
G5 er tillige ankerpunkt for designeret personel fra både Hæren og Flyvevåbnet og for et større antal personel af reserven.

Der er tale om en fast stilling med tjenestested på Dragonkasernen i Holstebro.

Vi lægger stor vægt på muligheden for at skabe sammenhæng i hverdagen – også hvis du har bopæl et stykke fra Holstebro. Stabens ugerytme er tilstedeværelse tirsdag, onsdag og torsdag, med gode muligheder for hjemmearbejdsdage mandage og fredage.
Stillingen indebærer en del øvelsesaktivitet – både i Danmark og i udlandet. Da stillingen er ledelsestung og hyppigt har ansvaret for store og vigtige produkter, så vil der periodisk forekomme merarbejde.

Vi lægger stor vægt på muligheden for at skabe sammenhæng i hverdagen – også hvis du har bopæl et stykke fra Holstebro. Stabens ugerytme er tilstedeværelse tirsdag, onsdag og torsdag, med gode muligheder for hjemmearbejdsdage mandage og fredage.

Stillingen indebærer en del øvelsesaktivitet – både i Danmark og i udlandet. Da stillingen er ledelsestung og hyppigt har ansvaret for store og vigtige produkter, så vil der periodisk forekomme merarbejde.

Om dig

Du har gennemført Operations- og Føringsuddannelse (OFU) og Master i Militære Studier. Sekundært har du gennemført et OFU-ækvivalerende udenlandsk stabs-kursus og er i stand til reflekteret at bringe dine indlærte metoder i spil sammen med 1. Brigades standarder for operativ planlægning.

Du er i alle henseender analytisk stærk og kan håndtere komplekse – driftsmæssige såvel som taktiske – problemstillinger for brigadeniveauet.

Du er ansvarsbevidst og selvstændig og agerer inden for foresattes hensigt. Du arbejder målrettet og struktureret, og kan hurtigt tilpasse dig skiftende situationer.

Du har operativ ledelseserfaring fra underafdelings- og gerne afdelingsniveau, og du har et solidt kendskab til vilkårene ved Hærens enheder. Det er en fordel, hvis du allerede har indsigt i simulation samt LC2IS og HTK.

Du er samarbejds- og helhedsorienteret, og du er klar til at gøre den ekstra indsats, som 1. Brigade og soldaterne har brug for.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 5, som omfatter majorer og orlogskaptajner.
Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Som ansat på Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

KONTAKT OG ANSØGNING
Du er meget velkommen til at høre mere om stillingen hos stabschef OL Thomas Schmidt;
30 53 10 29; 1BDE-STCH@mil.dk eller til afgående stillingsindehaver MJ Peter Faurholt-Nielsen; 40 13 17 33; 1BDE-G5-01@mil.dk. Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du ringe til HR-konsulent Britt Holde på telefon 728 19143.

Ansøgningsfristen er søndag 10. november 2024. Samtaler gennemføres i Holstebro eller på VTC i uge 46.

Stillingen er ledig til besættelse, men den faktiske startdato ses være 1. januar 2025. Der vil være behov for overdragelse mellem dig og den afgående stillings-indehaver hurtigst muligt.

Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale. FOKUS og referencer kan medsendes, men er ikke et krav.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem diversitet og nytænkning. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM 1. BRIGADE
1. Brigade er Hærens kampklare troppeenhed, der kan indsættes samlet eller opdelt under et dansk eller et internationalt operativt hovedkvarter på divisions eller korpsniveau. Brigaden skal kunne deployeres og indsættes i rammen af NATO kollektive forsvar.
Brigaden består af en stab, tre kampbataljoner, en føringsstøttebataljon, en logistikbataljon, en panseringeniørbataljon, en artilleriafdeling og et militærpolitikompagni. Stab 1. Brigade har hovedkvarter i Holstebro.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Holstebro Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Holstebro Kaserne, Dragonkasernen , 7500 Holstebro

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 10-11-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6134531

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet

Seneste på facebook