Vi har fået flere timer og søger derfor en socialrådgiver, der har lyst til at være del af en afdeling i KiF Holstebro med et godt arbejdsmiljø og en høj faglighed. Stillingen er på 37 timer.
Kriminalforsorgen i Frihed (KIF) har til primær opgave at føre tilsyn med klienter, der er prøveløsladte, betinget dømte samt foranstaltningsdømte. KIF udarbejder ligeledes personundersøgelser af sigtede, før deres sag behandles i retten og deltager i det almindelige kriminalpræventive arbejde i samfundet.
KiF Holstebro er en arbejdsplads med 40 ansatte fordelt på 2 kontorer (Holstebro og Viborg), bestående af socialrådgivere, personundersøgere og administrative medarbejdere. Vi dækker i alt 11 kommuner, Thisted, Morsø, Struer, Lemvig/Thyborøn, Holstebro, Herning, Ikast/Brande, Ringkøbing/Skjern, Silkeborg, Skive og Viborg kommuner
Stillingen vil bestå af tilsyn med foranstaltningsdømte, betinget dømte, prøveløsladte og udarbejdelse af personundersøgelser.
Du vil blive tilknyttet afdelingen i Holstebro.
Tilsynet af kriminalforsorgen består af iværksættelse og kontrol af vilkår fastsat i forbindelse med dom eller prøveløsladelse, samt støtte og motivation til at skabe en kriminalitetsfri tilværelse. Et tilsyn skal være med til at forhindre, at den dømte igen begår kriminalitet. Derfor vil der i et tilsyn både være støtte, men også kontrol med, at klienten overholder vilkårene for den betingede dom. Hvis klienten ikke overholder vilkårene, kan den betingede dom blive ændret til en fængselsstraf, eller en prøveløsladt kan blive genindsat i fængsel for at afsone resten af sin straf.
Hvis der er tale om en foranstaltningsdom, vil foranstaltningen typisk indebære behandling ved psykiatrisk afdeling og tilsyn af kriminalforsorgen. Arbejdet med klienten sker derfor i tæt samarbejde med psykiateren. En foranstaltningsdom er ikke en straf, men pågældende bliver i stedet idømt foranstaltninger med henblik på at forebygge fremtidig kriminalitet.
Kriminalforsorgen udarbejder personundersøgelser til brug for rettens afgørelser.
- Arbejdet som personundersøger består i at lave undersøgelser om klientens personlige og sociale forhold inden retsmødet. Formålet med personundersøgelsen er at forsyne retten med de oplysninger om klienten, som kan have betydning for fastsættelse af en straf eller anvendelse af anden retsfølge end straf.
- Personundersøgeren udfører et semistruktureret samtaleinterview med klienten ud fra et målrettet interviewredskab. Samtalen kan suppleres med indhentede udtalelser fra offentlige instanser, lægefaglige kilder, tidligere arbejdspladser og lignende. Efterfølgende afrapporterer personundersøgeren systematisk klientens personlige og sociale forhold i en skriftlig rapport, hvoraf
- Udarbejdelse af risiko- og behovsvurderinger – LS/RNR, samt handleplaner til brug for tilsynet.
- Gennemføre intensive tilsynsforløb med klienter, der vurderes i høj risiko for tilbagefald til kriminalitet.
- Kontakt til eksterne samarbejdspartnere vedr. iværksættelse og opfølgning på vilkår om samfundstjeneste, misbrugsbehandling mv. Ved kontrol af samfundstjeneste må påregnes opgaver uden for normal arbejdstid.
- Samarbejde med psykiatrien om en koordineret indsats for foranstaltningsdømte.
- Samarbejde med kommunerne om en koordineret indsats for tilsynsklienterne.
- Udfærdigelse af mini-personundersøgelser samt udtalelser til Anklagemyndigheden.
- Du er uddannet socialrådgiver - gerne med erfaring med klientgruppen.
- Du kan formulere dig mundtligt og skriftligt og er struktureret og systematisk i sagsarbejdet.
- Du er indstillet på at gøre brug af samt evt. uddanne dig i brugen af LS/RNR (risiko- og behovsvurdering) og MOSAIK (særlig tilrettelagt tilsynsforløb).
- Du har en anerkendende tilgang til og respekt for forskellige behov ved klienterne.
- Du er en dygtig og aktiv team- og medspiller og har respekt for fælles beslutninger.
- Du kan arbejde ind i en psykiatrisk kontekst.
- Et alsidigt og ansvarsfuldt arbejde.
- Muligheden for selv at strukturere arbejdsdagen.
- Gode kolleger.
- Obligatorisk uddannelse i LS/RNR og MOSAIK.
- Et arbejdsområde i konstant udvikling og forandring.
Ansættelsesområdet er Kriminalforsorgen.
Arbejdsstedet er Institution Østjylland, KiF Holstebro, Brotorvet 5 7500 Holstebro.
Stillingen er på 37 timer ugentligt, og er med tiltrædelse 1. februar 2025.
Da der må påregnes kørsel i tjenestetiden, skal ansøgere have kørekort. Der er mulighed for at gøre brug af tjenestebiler.
Hvem er vi?
KiF Holstebro, hører under Institution Østjylland, som også omfatter Aarhus, Randers og Silkeborg Arrester, Ungekriminalforsorgen og Udslusningsfængsel Skejby samt KiF Aarhus.
Du søger stillingen via linket ”søg stillingen”
Din ansøgning med CV, dokumentation for uddannelse og forudgående erfaring skal være modtaget senest den 29. november 2024.
Vi forventer at holde samtaler tirsdag den 2. december 2024
Det er en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med samtalen giver dit samtykke til, at Kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i det Centrale Kriminalregister. Inden ansættelse skal vi modtage dokumentation for CV, f.eks. ansættelsesbeviser.
Hvis du indkaldes til samtale, så skal du til samtalen medbringe originalt eksamensbevis for den ansættelsesgivende uddannelse, sammen med identifikation f.eks. pas eller kørekort.
Kriminalforsorgen opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.
Yderligere oplysninger:
Hvis du ønsker yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte enhedschef Ditte Nygaard på tlf. 7255 7265, og enhedsleder Vibeke Nissen 4110 9939.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Holstebro Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
KiF Holstebro, Brotorvet , 7500 Holstebro
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 29-11-2024;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6149598