Fra folkeskolevenner til de vildeste Blik-projekter

Foto: De to ejere. Til venstre: Sebastian - Til højre: Hans. // Sebastian Byskov.
Profilbillede

I Holstebro finder du Byskov Blik ApS. Medejeren Sebastian Byskov giver os et indblik i, hvordan det hele startede.

Byskov Blik ApS slog dørene op for første gang i 2015, da Sebastian startede virksomheden med sin ven Hans. 

Om den første tid i virksomheden, fortæller Sebastian:

“Byskov Blik ApS blev stiftet af den samme grund som de fleste andre, der ender med at blive selvstændig, har haft på forhånd, nemlig en lyst til at være herre i ejet hus, altså uafhængig og samtidig en nysgerrighed på hvor langt man kan drive det."

"Vi har fra dag 1 gået på arbejde hver dag med et mål om at gøre tingene bedre og klogere end dagen før, og den filosofi har fået os rigtig langt og ind på nogle sjove og på forhånd meget uforudsigelige veje i karrieren.”

Traditionelle og utraditionelle Blik opgaver
Det altovervejende fokus hos Byskov Blik er den gode service og hos Sebastian er kunden altid i centrum. Med kundeservicen i højsædet, er det også vigtigt, at de tilbyder dem det allerbedste:

“Vi er en Blikkenslager virksomheden, som selvfølgelig laver alt det, som sådan en tilbyder. Dog er vi specialiseret i blik. Det vil sige, at vi ikke laver vvs opgaver. Til gengæld er vi rigtigt gode til Blik."

Og hvad er blik? Det kan være utrolig mange ting for eksempel zink, aluminium, messing og kobber. Af disse produkter laver Byskov Blik blandt andet Kviste, Stern/væg-beklædning, og Tagrender/Nedløb. På Facebook ligger over 1200 billeder af det fine arbejde.

Sebastian fortsætter:

"Udover alt det traditionelle i en blikkenslager virksomhed har vi de seneste år også været metalkiste-producent, tilmed er vi blevet en af landets absolut største indenfor dette felt med mange hundrede solgte emner hvert år."

"Vi sælger i dag til flere af de største aktører på det danske marked."

Men hvad er en Metalkiste/Transportkiste? Det er den kiste, som et lig skal ligge i, hvis man eksempelvis skal flyves hjem, hvis man er død i udlandet eller måske har en tro der gør, at man gerne vil begraves i udlandet.

"Det skal dog lige hurtig tilføjes, at vi ikke har noget med de døde at gøre. Vi er kun producent af kisten, som herfra bliver overtaget af bedemændene rundt i landet,” fortæller Sebastian.

Fra folkeskolevenner til virksomhedsejere
Der er sket en del siden Sebastian startede Byskov Blik.

“I de 7 år, der nu er gået, er tingene bare gået helt vildt stærkt, især for 2 rolige vestjyder som oprindeligt begge stammer fra Lemvig. Hans og jeg har nemlig gået i folkeskole og senere hen også hele 3 år på efterskole sammen, så vores venskab kører nu på 23 år."

"Det har også gjort vores kommunikation i virksomheden væsentligt nemmere, da vi ikke altid behøver at sætte ord på alle ting for at vide, hvordan hinandens holdninger er til tingene."

Sjoveste og vildeste projekter
Tingene er gået rigtig stærkt i Byskov Blik der i dag har 4 ansætte men kunne bruge 2 mere. De har stort set alt i top moderne udstyr blandt andet CNC-Bokkemaskiner, profilering maskiner osv.

"Vi har i dag alt, hvad en moderne blikkenslager virksomhed kunne ønske sig. Vi sidder også i vores egne bygninger på Banetoften 46 og har også forhøjet udlejer til CV’et."

"Vi bliver i dag bedt om at lave en stor del af de sjoveste og vildeste projekter i vores område. Men det kommer bestemt heller ikke af sig selv, det tager lang tid at komme dertil. Og nogle når det aldrig. Vi er taknemmelige og stolte af den position, vi har i markedet i dag."

Vi holder, hvad vi lover
Sådan lyder det fra den 36-årige medejer, der også fremhæver de kernekompetencer og værdier, der ligger bag Byskov Blik:

“Det kan siges helt kort, hos os er en aftale altid en aftale’ vi holder hvad vi lover,"

Fortæller Sebastian og kommer med et kun 14 dage gammelt eksempel på dette:

"En kunde ringer og siger, at de har modtaget nogle bukkedeprofiler fra os dagen før, en lille opgave til få tusinde kroner. De viste sig at være en forkert farve. Vi kaldte med det samme en af vores folk hjem fra den byggeplads vedkommende var på for at bukke 4 nye profiler, lægge dem i bilen og køre til København med dem med det samme."

"4 timer og 20 minutter efter vi var blevet gjort opmærksom på fejlen, stod tømmerne i København med den rigtige farve i hånden. En rigtig dårlig forretning! Men også en rigtig glad kunde!” fortæller Sebastian og uddyber:

“Det der måske adskiller os mest, er, at vi ser os selv som et servicefag, det vil sige, vi behandler folk med stor respekt.”

Du finder meget mere om Byskov Blik ApS på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Byskov Blik I/S