Fremtidens partnerskaber

Foto: Bare Smil. Deltagerne på dagen
Profilbillede

En lokalpolitiker, en lokal markedsførings- og eventvirksomhed og en lokal uddannelsesinstitution. Det lyder som opskriften på en dårlig cocktail, men i virkeligheden er det resultatet af tre kulturer der arbejder sammen.

Den lokale event- og markedsførings virksomhed, Bare Smil, havde planlagt en dag i de unges tegn.

”Hvordan får man unge til at interessere sig mere i lokalpolitik?” var overskriften til en temadag på EUX Business. Et samarbejde mellem tre forskellige aktører gjorde at dagen blev mulig, og at de studerende fik lov til at arbejde med noget jordnært, noget håndgribeligt og noget lokalt. Bare Smil tog stafetten på sig og fik de forskellige parter og studerende til at involvere sig. Bare Smil, Nils Ulrik Nielsen og EUX Business havde et mål med dagen, der skulle få de unge til at komme med masser af gode inputs, men det skulle være en kreativ dag. En dag hvor der ikke blev stillet for mange rammer, så de kunne få lov til at arbejde med deres kreativitet. 

"Vi startede med en snak med lokalpolitikeren Nils Ulrik Nielsen om, hvorfor de unge har så svært ved at engagere sig i lokalpolitik. De unge har en holdning til den verden og kommune de lever i, og politikerne mener de mangler inputs. Den problematik fortæller os at der helt klart er et hul i leddene fra ønsket om at blive hørt, til hvor man rent faktisk bliver hørt. Ambitionerne er der, mulighederne er der, men alligevel bliver det ved det. Det ville vi prøve at undersøge nærmere." Fortæller Mads Nørgaard Jensen fra Bare Smil.

Giv de unge taletid


Nils Ulrik Nielsen med gruppen der fandt på overskriften

Lød en af de overskrifter som eleverne på EUX Business på UCH udarbejdede til deres temadag. De blev stillet tre overordnede krav og der var en konkurrence om en gavekurv på højkant. Kriterierne de blev bedømt ud fra var hvor realistisk deres idé var, om det var begrundet ud fra deres ”field research” og til sidst for det bedste slutprodukt.

Én af grupperne kom på idéen med sloganet; ”Giv de unge taletid” som gik ud på at der skulle planlægges et politisk møde hvor de unge kunne komme og møde lokalpolitikerne fra kommunen. En af de ting de mente der skulle til for at lokke de unge, var: ”tag din ven med til en lokal debat omkring Holstebro kommunes fremtid, så gir´ vi en kold fra kassen.”

"Bare Smil tog fat i os her på UCH. De kontaktede min leder René Tolderlund Jakobsen og han involverede mig i den spændende case. Vi var meget spændte og interesseret, men samtidig havde vi ingen anelse om hvad vi faktisk sagde ja til. Allerede nu kan jeg fortælle at vi vil inddrage det ude på skolen til de kommende år, så det var en stor succes." fortæller Troels Skytte Sigmann underviser på EUX. 

En dag i de unges tegn


Her ses Michelle Illkjær Petersen brainstorme med hendes gruppe

Ideerne fløj fra højre til venstre. Rammerne omkring dagen var meget åbne, for det vigtige var netop at det var de unge der skulle høres.

"Politik er ikke det mest ophidsende, og jeg havde ingen forventninger til dagen. Jeg blev meget positiv overrasket. Det var fedt at Nils Ulrik var med ude på skolen så vi fik et godt indblik i hvordan lokalpolitik rent faktisk er, men uden at det blev en valgkampagne. Selvfølgelig ved vi godt at det er valgår, men der blev hverken talt partifarver eller lignende, så det var tydeligt at der var fokus på hvordan de unge bliver interesseret i lokalpolitik og at det var det primære formål med dagen" udtaler Michelle Illkjær Petersen studerende på EUX Business i Holstebro. 

Noget at tage med videre


Simon Thorup Jeppesen og Mads Nørgaard Jensen fra Bare Smil

”Politik kan være en svær størrelse, men vi vil gøre vores til at præge politikerne til at tage budskabet alvorligt, så de unge kan blive hørt. Nils Ulrik, har i hvert fald lovet at han nok skal tage den med videre og tage det hele seriøst. Det var fedt at have ham med på dagen og de unge var ikke bange for at gå til stålet og stille kritiske spørgsmål. I bund og grund så er det jo det fælles partnerskab der skal findes frem. Vi har alle én ting til fælles og det er at vi vil det bedste for vores by.” fortæller Simon Thorup Jeppesen fra Bare Smil.

Det vil blive interessant at se om de unge har lysten til at stille spørgsmål og om der også vil være nogen der er klar til at lytte. Uanset hvad så har en workshop dag som denne, vist at de unge er vores fremtid og samarbejde og fællesskab er vejen frem.

Fra dagen blev der dannet mange indtryk, givet mange gode inputs, og så ikke mindst en gavekurv som Michelle Illkjær Petersens gruppe var de heldige vindere af.

Kilde: Bare Smil
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.