Hos Kaffeladen er der plads til alle og højt til loftet

Profilbillede
dato

I den historiske bygning midt i Holstebro, hvor Konditori Karoline engang lå, byder Kaffeladen nu sine mange gæster velkommen. Den nuværende bestyrer af Kaffeladen, 47-årige Henrik Sylvester Stoltenberg, har bevaret ånden og stemningen fra de gode gamle dage, hvor der netop i bogstaveligt forstand var højt til loftet.

For tre år siden overtog Henrik Sylvester Stoltenberg bestyrerposten på Kaffeladen. Ejeren, den legendariske slikkonge Carl Larsen fra Struer, gav Henrik carte blanc til at indrette cafeen, og det har han ikke fortrudt.

Fra at være en traditionel slikbutik med is og søde sager langet over disken til de lokale slikmunde, er der nu en populær og velbesøgt frokostrestaurant og café, der er kendt langt ud over Holstebros grænser. Interiøret og konceptet omkring udbud af retter er totalt ændret, så cafeen nu tilbyder 50 siddepladser indendørs og ca. 80 udendørs.


Nyt menukort med populære retter
”Vi har ændret menukortet radikalt,” fortæller Henrik, ”så det nu inkluderer tilbud over hele dagen fra morgenmadstallerken og frokost til eftermiddagskaffe med 10-15 slags kager hver dag. Vores kunder kan vælge imellem f.eks. flere slags salater, burgere og klassikeren nachos, hvor især vores tapastallerken får stor ros”.

Kaffeladen råder kun over et lille køkken, hvor alt til den pågældende dag bliver forberedt fra morgenstunden. Henrik og hans køkkenpersonale møder tidligt for at bage og snitte og koge, og så foregår resten af anretningen på en kold jomfru og en ovn i selve cafeen resten af dagen. 

Som uddannet kok er Henrik naturligvis garant for, at maden er af høj kvalitet. Det tager han som en selvfølge. Derfor er det også fortrinsvis atmosfæren, stemningen og det sociale islæt, han kommer ind på i interviewet til dette erhvervsportræt. Det er slående, hvor meget Henrik fokuserer på, at alle omkring ham skal have det godt og føle sig set og hørt. ”Kaffeladen skal være et rart sted at være for både gæster og personale,” understreger han.


Gæster i alle aldre er mere end velkomne

”Det første, jeg indførte i den nye café, var fire barnestole og et puslebord på toiletterne,” fortæller Henrik. ”Det er en kendt sag, at mange spisesteder ikke just prioriterer børnefamilierne, men jeg vil godt understrege, at hos os er børn MEGET velkomne. Både de helt små og de lidt større børn”.

Inden for i cafeen er der fokus på hygge og levende lys, så gæsterne føler sig varmt og venligt modtaget. Uden for er der opsat blomsterkummer med årstidens blomster, afskærmning til gaden, og der er for nylig investeret i helt nye parasoller. ”Vi har brugt meget tid på udeområdet,” siger Henrik, ”hvor vi også har forlænget sæsonen ved at opsætte nye varmelamper”.

Kaffeladen har rigtig mange stamkunder. Her kommer mange gæster af anden etnisk herkomst end dansk, hvor mændene kommer sammen og kvinderne i deres grupper, og så hygger de sig med snak og kaffe, som de er vant til det fra deres hjemlande. Mange studerende sidder også med deres PC eller Mac og forbereder sig eller skriver projekter, for naturligvis har Kaffeladen gratis adgang til WiFi.

”Jeg er udstyret med en usædvanlig god hukommelse,” fortæller Henrik. ”Jeg kan huske nærmest alt om vores stamkunder, og jeg er oprigtigt interesseret i deres ve og vel. Derfor er det også vigtigt for mig at huske at spørge til familien og andre forhold, de har betroet mig detaljer om”.

Populær arbejdsplads
Én ting er, at gæsterne hos Kaffeladen skal føle sig godt tilpas, men Henrik er mindst lige så opmærksom på, at hans personale skal have det godt. Der er tre fuldtids ansatte ud over Henrik selv, og med alle deltids ansatte i form af serveringspersonale og afryddere bliver det til ca. 14 i alt. 

”Jeg tør godt betegne mig selv som en omsorgsfuld chef. Hvis jeg mærker den mindste ubalance hos en medarbejder, kigger jeg vedkommende i øjnene og lægger en hånd på skulderen og spørger, om han eller hun er okay,” siger Henrik. ”Hvis medarbejderne ikke har det godt, smitter det af på gæsterne”.

Beviset på, at Kaffeladen er en god arbejdsplads, er den stabile medarbejderstab. Henrik har haft det samme personale siden starten for tre år siden, og mange medarbejdere er endda sprunget over et sabbatår for at blive i cafeen i stedet for.


Følg med på Kaffeladens Facebookside for at se alle de spændende tiltag, der lægges op hele tiden.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen