Jette Aas har drevet Cafe Aas gennem 13 år. Cafeen i Holstebro er sin helt egen og gæsterne flokkes om de gode oplevelser og lækkerierne fra køkkenet.
Indehaver Jette Aas er klar i køkkenet, når klokken nærmer sig ti om morgenen. De første gæster står typisk og venter udenfor de store vinduespartier og strømmer ind, når døren åbner på slaget ti. Her først på dagen er det morgenmaden, der trækker gæsterne til. Der er både mulighed for en lille hurtig anretning, den store morgentallerken eller en deleplatte, hvor morgenmaden kan sætte rammerne for en fælles oplevelse.
”Gæsterne står klar inden vi åbner, og de kommer faktisk i en jævn strøm hele dagen igennem frem til lukketid,” fortæller Jette Aas, der ejer cafeen.
Foto: Cafe Aas // Køkkenet tilbereder det meste af maden helt fra bunden
Stedet er indrettet med borde, mørkt træ, bløde sofaer langs væggene og åbne hylder hvor et rigt udvalg af spiselige specialiteter lokker øjnene.
Der er åbent hver dag frem til klokken 17 i hverdagene og til henholdsvis klokken 16.00 og 15.00 i weekenderne. Derudover leverer cafeen også mad ud af huset. Både til den enkelte gæst, men også til virksomheder og større selskaber.
”Vi er utrolige dygtige til det store kolde bord, og vi laver det meste af maden helt fra bunden. Det giver det bedste resultat,” fortæller Jette Aas.
Som indehaver står hun for en lang række opgaver i cafeen, men du finder hende sjældent blandt bordene, hvor gæsterne sidder.
Det er nemlig køkkenet, der er Jettes store passion.
Hun står for at sammensætte menuen og laver meget af arbejdet i køkkenet i samarbejde med stedets kok.
Cafe Aas har ti ansatte og alle er med til at skabe den hyggelige stemning, der trækker besøgende til cafeen.
Stor madglæde
Jette Aas har altid haft en stor passion for madlavningen. I barndomshjemmet var Jette hurtig til at overtage rollen som hjemmets kok, hvor hun servede indbydende måltider for hele familien. Sidenhen var hun i praktik som slagter, men endte alligevel med at tage en uddannelse som dekoratør.
Det viste sig dog, at hun ikke kunne undvære arbejdet i køkkenet. Efter en springtur til interiørbranchen vendte hun tilbage til maden, først som forpagter af Naur Sir Sognegård og Gæstgivergården og for 13 år siden opstod der pludselig en mulighed for at blive cafe-ejer.
”Det var en af mine veninder, der havde cafeen, og så en dag fik jeg muligheden for at tage over og dér sagde jeg ja,” forklarer Jette Aas.
Foto: Cafe Aas // Jette er i fuld gang i køkkenet
For Jette Aas er det ikke nok at være ansat i en cafe, hun vil selv holde tøjlerne og lede udviklingen. Det betyder ganske vist, at arbejdsugen har rigtig mange timer.
Til gengæld kan Jette selv bestemme cafeens stil og udvikling.
En unik stil
Det er Jette, der træffer beslutningerne fra cafeens indretning til udvalget på menukortet.
”Jeg finder inspiration til nye retter i magasiner og på nettet, og derefter skaber jeg min egen version af retterne,” forklarer hun.
Foto: Cafe Aas // Det store kolde bord er Cafe Aas’ specialitet
Det sikrer, at cafeens gæster altid får noget helt unikt på tallerkenen, som de ikke finder andre steder.
Uanset om de spiser i cafeen eller tager maden med hjem.
Jettes passion og talent for madlavning sætter præg på hele menukortet.
Alt fra kaffebønnen til den store morgentallerken, hvor alt er nøje udvalgt til Cafe Aas, og du finder ikke noget lig andre steder i landet.
Derudover kan cafeen noget helt specielt, der får kunderne til at stå i kø hver morgen.
”Vi giver altid kunderne en hyggelig oplevelse, og der er plads til snak og hygge hos os,“ fortæller Jette Aas.
Du kan læse meget mere om Cafe Aas på hjemmesiden her eller følge med på deres Facebookside.