Den Danske Scenekunstskoles bacheloruddannelse i dans og koreografi rykker ind på ”Knudsens” i Holstebro. Musikteatret Holstebro, Klassiske Dage og skolen ser frem til nye kultursamarbejder.
Når Scenekunstskolens internationale bacheloruddannelse i dans og koreografi til august første gang optager studerende i Holstebro, bliver det med den gamle teatersal Knudsens som midlertidigt udgangspunkt.
Det har Musikteatret Holstebro og Scenekunstskolen netop indgået en aftale om, og begge parter glæder sig både over uddannelsens indtog i Holstebro og det kommende samarbejde.
- Jeg er meget entusiastisk i forhold til, at vi er lykkedes med at trække en uddannelse som denne til Holstebro; det passer utrolig godt til Holstebros DNA. Jeg er sikker på, at der vil blive et godt samarbejde med Scenekunstskolens internationale bacheloruddannelse og resten af det kulturelle miljø i Holstebro, siger direktør for Musikteatret Holstebro Anders Jørgensen.
Knudsens stod i 2004 til nedrivning, men blev i stedet købt og istandsat af Inger og Valdemar Birn, og koncertsalen blev herefter overdraget som en gave til Holstebro Kommune og administreres af Musikteatret Holstebro.
Den har en særlig fin akustik, og har gennem mange år dannet rammer for talrige koncerter og events på stedet og har ligeså dannet rammen om ”Poesi på en torsdag”, samt ikke mindst ”Klassiske Dage”, som siden start har haft Knudsens som hjemsted.
- Det er et spændende eventyr, at Den Danske Scenekunstskole nu har kurs mod Holstebro. Og stor tak for at tage så godt imod os! Hvad vores midlertidige ramme angår, kan jeg kun sige, at jeg og mine kolleger har været forelsket i Knudsens lige fra vi så stedet første gang.
- En lille perle i byens centrum med en atmosfære og et æstetisk raffinement af høj klasse. Et sted, som vi naturligvis vil omfatte med den største respekt, siger rektor for Scenekunstskolen Emmet Feigenberg.
Tværkulturelt samarbejde
Scenekunstskolens indtog på Knudsens Teatersal vil betyde, at Musikteatret Holstebro flytter sine arrangementer til Musikteatrets lokaliteter på Den Røde Plads, mens der er indgået en aftale mellem Klassiske Dage og Scenekunstskolen, som betyder, at de studerende rykker ud af lokalerne i festivalugen de kommende to år, hvor Klassiske Dage med Janne Thomsen i spidsen rykker ind.
- Jeg er superglad for den dialog, der har ført til aftalen. Der er udvist stor fleksibilitet fra Scenekunstskolen, som ikke alene giver plads til Klassiske Dage, men som formentlig også vil indgå som en aktiv medspiller i Klassiske dage. Jeg er også glad for den positive dialog der har været med Klassiske Dage og Janne Thomsen, som har gjort, vi har kunnet lykkes med at bruge Knudsens som midlertidigt hjemsted for uddannelsen, siger Anders Jørgensen og peger på, at det hele går op i en højere enhed med uddannelse og et tværkulturelt samarbejde på Knudsens.
- Janne Thomsen har med Klassiske dage opbygget en tradition for det ypperste inden for klassiske musik. Valdemar Birn var i mange år foregangsmand og en stor støttet for kulturlivet i Holstebro, siger han.
Også Janne Thomsen glæder sig over, at uddannelsen har fundet vej til Holstebro og byder den velkommen.
- Det er glædeligt at hele to nye ungdomsuddannelser kommer til byen, helt i tråd med Holstebros kulturprofil og ligeså i Klassiske Dages ånd, hvor omdrejningspunktet netop er invitation af en international elite, hvorigennem den musikalske fødekæde vækstes med stor fokus på tværfaglighed, innovation, andre genrer og kreativ udveksling.
- Det er klart en styrke, hvis vi i fælleskab kan støtte hinanden til at løfte os til et endnu højere niveau. Jeg ser meget frem til et fremtidigt samarbejde omkring musik og dans med Scenekunstskolen og da også gerne med den nye linje fra Det Jyske Musikkonservatorium.
- Klassiske Dage ser i 2024 frem til Holstebros 750-års jubilæum, men planlægger også i 2024 fejring af et særligt event, da det vil være 20 år siden, at Knudsens fik sine nuværende rammer – og her er kreativ dialog og fælles idéudveksling altid godt, siger hun.
Den midlertidige løsning forventes at løbe frem til 2025, hvor det forventes at en nyt kunstnerisk campus vil stå klar, der skal rumme både Scenekunstskolens og Det Jyske Musikkonservatoriums uddannelser i Holstebro.
- Med en fælles campus vil der på sigt blive et stærkt grundlag for både faglige samarbejder og et integreret studiemiljø i Holstebro. Det kan vi som kulturinstitution i byen kun hilse velkommen, siger Anders Jørgensen.
https://www.holstebro.dk/nyheder/nyhed/knudsens-bliver-hjemsted-for-scenekunstskolens-danseuddannelse?PID=18398&M=NewsV2&Action=1&NId=74938&NewsCategory=Nyheder&newscategorys=Nyheder,Kultur,Uddannelse