Napolitanske pizzaer bagt med erfaring og autencitet

Foto: Privat. Forkæl dine sanser og nyd din mad i autentiske og hyggelige rammer i Ristorante Italia, Holstebro.
Profilbillede
dato

Tommaso Zuccarello har drevet Ristorante Italia siden 1991, der er én af byens aller ældste restauranter.
For 27 år siden overtog Tommaso ejerskabet af restauranten, og med sin sicilianske oprindelse har han - om nogen - kendskab til, hvordan man kokkererer ægte italienske retter.

Ristorante Italia ligger meget centralt på den nordlige side af Storåen - så tæt på åen og byen, at man ved de udendørs borde kan høre vandets rislen og byens summen af liv.

“Vi har 12 udendørs borde på terrassen med i alt 40 spisepladser, og for nogle år siden gennemgik restauranten en indendørs modernisering,” fortæller Tommaso og tilføjer, at han i den forbindelse kiggede efter en ny bestyrer af stedet.

En bestyrer, der kunne fungere som indehaverens højre hånd og tilmed hjælpe i køkkenet, stå for indkøb, regnskab og vagtplaner.

Foto: Privat // I efteråret afholdte Tommaso vinsmagning på Ristorante Italia. En succesfuld aften, hvor samtlige pladser meldtes udsolgt. Flere kunder har sidenhen  givet til kende, at de håber på endnu en aften i de italienske druers tegn.

Nordjysk kok med flair for det italienske kokken 

Tomassos valg af en ny bestyrer faldt på den aalborgensiske kok, Martin Lohmann, som i sin nordjyske hjemby tidligere har drevet to spisesteder. 

“Der skulle ske noget nyt,” lyder det med et smil fra Martin om sin ansættelse hos Tommaso.

“Og valget af Ristorante Italia var det helt rigtige for mig,” fortæller den 35- årige kok, der er uddannet indenfor netop det italienske køkken. 

Martin Lohmann har altid næret en dyb interesse og lidenskab for den italienske gastronomi og italienske vine. Gennem sin interesse har Martin oparbejdet en stor viden og et solidt kendskab til de smagfulde druer fra “støvlelandet”.

Da Martin blev ansat i restauranten på Brotorvet 3, gik der ikke lang tid, før en gennemgående renovering og fornyelse af stedet blev igangsat.
I dag fremstår Ristorante Italia som et indbydende spisested - med god plads til og imellem gæsterne.

Indehaveren, Tommaso, forklarer:

“I forbindelse med restriktionerne måtte vi halvere antallet af spisende gæster i restauranten. Førhen var der plads til 72, og da vi tydeligt har kunnet mærke og høre på vores gæster, at de nyder den gode plads mellem bordene, forventer vi derfor ikke at komme helt op på samme antal igen,” siger han eftertænksomt og tilføjer, at gæsternes oplevelser og udtalelser vægter højt.

Foto: Privat // Pizza er en videnskab. Pizza er et håndværk. De napolitanske pizzaer giver den ægte, autentiske smag af Italien. Smag dem hos Ristorante Italia i Holstebro.

På menukortet, som for nyligt blev opdateret med pizzaer - lavet efter originale napolitanske opskrifter, syner og lyder retterne meget italienske. 

Det specielle ved napolitanske pizzaer starter allerede ved forberedelsen af selve pizzabunden, nemlig ved fremstillingen af dejen.
Pizzadejen gennemgår en 48-120 timers fermentering, inden den slåes ud til pizzabund, bliver bagt - og inden gæsterne får lov at spise den. 

Der bliver brugt en helt speciel italiensk mel og en helt speciel metode, som set i Napoli, hvor pizzaen stammer fra.
Napoli er også området, hvor køkkenchefen, Lucas, og hans familie stammer fra.

Den lange forberedende proces sikrer, at man får en luftig, autentisk og let fordøjelig pizzadej med den stenbagte smag, mozzarella, en hemmelig hjemmelavet tomatsauce og en helt masse kærlighed.

Foto: Privat // Alle sanser nyder en gastronomisk forkælelse, når kokkene i Ristorante Italia sammensætter smagfulde retter - til stor glæde for de besøgende gæster.

Læser man videre på menukortet, findes der også pasta- og kødretter, samt kokkenes 3-retters menuer. Man aner straks, hvordan den røde tråd på troværdig vis fortsætter. Og det findes der naturligvis en forklaring på:

Tommaso har nemlig ansat to mand med dybe rødder fra hjemlandet:

Køkkenchefen og den ansvarlige for menukortet, Luca Luciano d'Alessandro, som har været ansat siden 2018 - og kokken, Gianmarco Palmiero, der forrige sommer flyttede til Danmark fra Toscana.

Tommaso og Martin har et godt og funktionelt team bag sig med indsats fra både tjenere, opvaskere, kokken og køkkenmedhjælpere.

Sammen er de med til at sørge for, at gæsterne får en hyggelig og smagfuld oplevelse, der uden tvivl leder tanker og smagsløg hen på den velkendte italienske stil.

Læs mere om Ristorante Italia og se deres menukort med blandt andet de eftertragtede napolitanske pizzaer.
Ring og reservér bord på telefon: 9740 1005

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen