Restaurant Cooks - 25 år med kvalitet i hjemlige omgivelser

Foto: Restaurant Cooks // Huso Akkaya.
Profilbillede
dato

I Holstebro finder man Restaurant Cooks, hvor Huso Akkaya sidder som ejer på 25. år. VORES Holstebro har taget en snak med Huso om forretningen.

Tilbage i 1997 så Restaurant Cooks dagens lys, Huso sætter et par ord på, hvordan det hele startede:

“Jeg elsker kundekontakt, menneskekontakt og jeg elsker at møde folk. Jeg er en type, der kan lide at gøre noget godt for alle. Restaurationsbranchen er jo en branche, hvor du møder rigtig mange mennesker, og det passer mig godt. Det er også derfor, jeg har valgt, at jeg skal være i denne branche, for jeg elsker det."

Inden Huso Akkaya startede Cooks havde han et pizzaria, og der lagde han tit mærke til, at gæsterne skulle rykke sig for at gøre plads til hinanden. Det var ikke sådan, han ønskede det.

"Jeg ville starte et sted der var hyggeligt for gæsterne. Derfor startede jeg Cooks."

"Det er en svær branche og en hård branche, men jeg går meget op i at mit personale lærer kunderne og menukortet at kende. På den måde så kommer personalet også til at føle sig godt tilpas, og det bliver lettere. De skal virkelig føle, at de er hjemme ved dem selv.”, siger Huso.


Foto: Ribeye // Huso Akkaya

Kvalitet på menukortet
Sådan lyder ordene fra ejeren, Huso Akkaya, som også giver os et lille indblik i Restaurant Cooks kerneydelser.

“Kvalitet betyder meget for mig. Når jeg skal lave noget og stå for noget, så skal det være i orden. Mit personale skal også kun bruge de bedste varer. Det skal være kvalitetsvarer. Hvis du får gode råvarer som kok, så giver kokken også noget godt tilbage. Så det er det, jeg går efter."

Noget af det mest populære på menukortet er pastaretter, burgers og steaks. Omkring 40% af restaurantens gæster spiser A la carte, som er deres mørbrad og kalvefilet, og resten er så pastaretter og burgers. Men også tapas er populært.

"Vores tapas er meget populært. Det er jo de her små retter, hvor man får lidt af hver ting og det nyder mange her.”, siger Huso.


Foto: Tapasbræt // Huso Akkaya

Hjemlig restaurant for både gæster og ansatte
Udviklingen har bragt Restaurant Cooks til der, hvor de er i dag; en forretning der slår sig på helt unikke værdier.

“Kundebehandling er meget vigtigt for mig. Jeg tænker meget på, hvordan gæster har det godt, og jeg sætter pris på at gøre noget godt for andre." siger Huso.

Restaurant Cooks er for nylig blevet renoveret, så man virkelig kan mærke den gode stemning, uanset om man kommer med kolleger, venner eller familie.

"Det er vigtigt for mig, at når folk tager ud og spiser her, så skal man hygge sig og have en dejlig aften. Vores take away er også sat op sådan, at det ikke generer vores gæster i restauranten. Det er ikke rart at sidde på restaurant, når andre gæster går omkring en."


Foto: Pizza // Hugo Akkaya

Husos største ønske er, at når folk kommer ind til ham, så føler de sig hjemme og godt tilpas. Det samme siger han til sine ansatte; at når de møder på arbejde, så skal de føle, at de er hjemme.

"De ansatte skal ikke være generte eller bange, men bare føle, at de får gæster hjem til sig selv. Så længe de føler sig hjemme, så lærer de også nemmere af deres fejl, hvis de begår dem."

"De får noget tryghed og føler sig godt tilpas. Der er ikke nogen der står bag din ryg og holder øje med dig hele tiden. Folk får ansvar, som var de derhjemme, og det giver en ro.”, slutter Huso. 

I dag består Restaurant Cooks af 20 ansatte i alt og ligger i Holstebro på adressen Enghaven 10.

Budskabet er simpelt: “Kvalitet med omtanke”

Du finder meget mere om Restaurant Cooks på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Restaurant Cooks