Der er fuld gang i forretningen hos 42-årige indehaver af Rhodos Pizza, Cayan Akbina, der kun holder lukket tre dage om året: 24., 25. og 31. december.
Siden han var 19, har Cayan Akbina arbejdet med restaurantdrift. Først for sin far, da han ejede forretningen, men for 13 år siden overtog Cayan driften af det hele.
”I starten var her kun pizzeria, men min far udvidede med en butik ved siden af og senere også restaurantdrift,” fortæller Cayan.
”Nu leverer vi alt, hvad man normalt forventer at finde i en grill- og pizzarestaurant i form af pasta- og grillretter, salater, forskellige pizzaer og så videre”.
Selvom forretningen hedder Rhodos Pizza, er der ingen græsk mad på menukortet, som mange fejlagtigt tror. Cayan og hans far prøvede fra starten at omdøbe pizzeriaet til et mere relevant navn, men de måtte sande, at den tidligere ejer havde haft et godt navn og et godt rygte under navnet Rhodos Pizza. Så derfor har de bibeholdt navnet.
Overvejende take-away
”90% af alle vores ordrer er take-away, og derfor fik vi også ekstraordinært travlt i 2021, da alle andre restauranter med bordservering måtte lukke ned på grund af corona,” fortæller Cayan.
”Vi har tre biler, der kører hele tiden med udbringninger, og vi leverer til fem kilometer uden for bygrænsen”.
Der er åbent hver eneste dag, undtagen de de to juledage og nytårsaftensdag, fra klokken 11-21.
Der er allermest travlt mellem klokken 17 og 19, hvor der virkelig er pres på. For nogle år siden forsøgte forretningen sig også med at holde åbent om natten torsdag, fredag og lørdag.
Det var mest af hensyn til de diskoteksgæster, der var på vej hjem og lige fik lyst til grillmad. Men det er der ikke grundlag for mere, så den mulighed har Cayan lukket ned igen.
Foto: Privat // Hos Rhodos får du både mexicanske, kurdiske og indbagte pizza’er
Ud over Cayan selv er der tre fuldtidsansatte i forretningen, der er i sving hele tiden.
Desuden har han tilknyttet cirka 20 ungarbejdere som chauffører og udbringere, og alle som én er de glade for at arbejde hos Rhodos Pizza. Det er vigtigt for ham, at alle skal føle sig godt tilpas, og at det skal være sjovt at gå på arbejde.
”Jeg sætter en ære i at være ung med de unge og gammel med de gamle, så alle føler sig set og hørt. Desuden gider jeg ikke konflikter, så hvis der er optræk til noget af den slags, tager vi det op med det samme,” siger Cayan.
Kvalitet siden 1991
Lige siden Cayan stiftede bekendtskab med branchen, har der været én ting, han aldrig er gået på kompromis med: Kvaliteten af maden.
Det er også en af grundene til, at han elsker at være sin egen chef, så kan han selv bestemme både kvalitet og service. Han ville aldrig servere mad, han ikke selv ville spise.
”Hvis mine medarbejdere er blot det mindste i tvivl om kvaliteten af de råvarer, de bruger, så har de fået besked på altid at gøre én ting: Smid dem ud,” siger Cayan.
”Hellere miste lidt omsætning her og nu, end miste en kunde. Hvis vores troværdighed og kvalitet falder, er vi snart færdige i branchen”.
Derfor er Cayan også en af de få, der hilser et spontant besøg af Levnedsmiddelkontrollen mere end velkomment.
Foto: Her kan kunderne sidde og nyde deres måltid i restauranten
Rhodos Pizza har haft en Elite Smiley i mange år, som dog i sommer kortvarigt er nedgraderet til en Super Smiley. Det handlede om, at Cayan på en ganske kort køretur til Dagrofa efter varer ikke havde den fornødne køleboks i bilen – men han var lovligt undskyldt, for det var han aldrig blevet gjort opmærksom på.
Om ganske kort tid vender Elite Smileyen tilbage til forretningens glasfacade.
Arbejde og fritid overlapper hinanden
Når man er så passioneret omkring sit arbejde som Cayan, er det svært at afgrænse arbejde og fritid. Ganske vist forsøger han at holde fri hver mandag og tirsdag, som han bruger på at hygge sig derhjemme, men er der sygdom i personalegruppen, rykker han selv ud som afløser.
Det er også ham selv, der laver al bogføring i forretningen, mens en revisor udarbejder det endelige regnskab hvert år.
Oprindeligt stammer Cayans familie fra Tyrkiet. Hans forældre kom til Danmark for 50 år siden, og både de og Cayans tre søskende bor alle i Holstebro. Derudover har han sin egen familie med kone og to drenge i henholdsvis første- og ottende klasse, så der er altid bud efter Cayan på den ene eller anden måde.
Men han elsker det.
Undervejs har han i øvrigt også haft pizzeria i Videbæk, som dog nu er solgt igen, og han ejer også ”Grillhytten” i Ulfborg, der dog er forpagtet ud i disse dage.
”Jeg vil dog ikke afvise, at når forpagtningen udløber, kunne jeg godt finde på selv at overtage driften af den også,” slutter Cayan.
Se det store udvalg af gode kvalitetsretter på https://www.rhodospizza.dk/