Special~Butikken støtter håndbolden i Holstebro: ”Men vi holder mest af pigerne”

Foto: Privat. Teamet bag Special-Butikken
Profilbillede
dato

Hovedsponsoren af Holstebro Håndbold, Special~Butikken, sælger alt fra gas til jagt- og arbejdsbeklædning, men butikken har ikke altid set ud, som den gør i dag. 

Om man mangler et par nye arbejdsbukser og en skruemaskine eller et par nye vandrestøvler og en solid rygsæk er Special~Butikken stedet at gå hen. De har et stort udvalg af produkter rettet mod både erhvervsdrivende og privatpersoner.  

Special~Butikken har både private og erhvervskunder, for butikken er åben for alle, men det er nu alligevel oftest erhvervskunder, der besøger den fysiske butik i Holstebro.
Derfor har Special~Butikken også en webshop som kunder over hele landet kan besøge og få leveret deres varer lige til døren. 

Special~Butikken tager ansvar

Midt på de kvindelige håndboldspillere i Holstebro Håndbold pryder Special~Butikken logo, men det er der ikke kun som pynt.
Den plads har Special~Butikken fået, fordi de er hovedsponsor på Holstebro Håndbold. 

Special~Butikken støtter også TTH Holstebro, men kvinderne har en helt særlig plads i hjertet. 

”Vi har i alle årene sagt, at vi holder meget af klubben, men mest af pigerne,” fortæller han. 

Det er ikke kun vigtigt for Special~Butikken at tage ansvar for deres lokalsamfund, men også for mennesker, der tumler med svære problemstillinger, der besværliggør en almindelig ansættelse.  

Special~Butikken er derfor med i Code of Care initiativet og mentorshoppen, der skal sikre, at der er en plads til alle mennesker på arbejdsmarkedet, også selvom de ikke passer ind i en 37 timers stilling eller har andre problemstillinger, der gør, at de måske ikke ligger øverst i bunken med ansøgninger. 

”Det giver unge med ondt i livet en mulighed for at søge en mentor, fordi mange af dem ikke har haft succes med deres kontakt med kommunen. Det er noget jeg brænder for,” fortæller Kai Nielsen.

En lang vej til Special~Butikken som den ser ud i dag 

Special~Butikken har ikke altid set ud som den gør i dag. Faktisk har den heller ikke altid haft navnetSpecial~Butikken. 

Første gang, det, der i dag er blevet til Special~Butikken, åbnede, var i 1978 under navnet Landbrugsvognen.
Dengang solgte butikken primært udstyr til erhvervslandmænd og havde varer fra Harald Nyborg.
I løbet af 80’erne og 90’erne skiftede butikken navn to gange mere. 

I 1993 fik butikken endelig navnet Special~Butikken, men butikken var stadig langt fra som den er i dag. Faktisk lå den på en helt anden adresse, men i 2001 flyttede Specialbutikken ind i de nye 1300 kvadratmeter store lokaler på Fabersvej 13. 

I dag hedder direktøren i Special~Butikken Kai Nielsen, og han overtog butikken i 1983 med fem medarbejdere ansat. Han har været drivkraften bag udviklingen, og derfor besluttede han også, at butikken skulle have et nyt navn, da de stoppede som franchisetager for BP gas i 1993.  


Foto: Privat // Den store butik på Fabersvej har masser af plads til de mange varer. 

I 2022 er der ansat 20 medarbejdere, hvoraf 15 er fuldtidsstillinger, og butikken har specialiseret sig indenfor beklædning, men de har stadig et meget bredt sortiment med spor fra fortiden.
Man kan nemlig stadig købe både landbrugsartikler, gas og værktøj i forretningen 

Med så bredt et sortiment, kan man blive i tvivl om, hvorfor butikken overhovedet hedder Special~Butikken, og det er et spørgsmål, Kai Nielsen har fået mere end én gang. 

”Når jeg får det spørgsmål, plejer jeg at sige, at det er på grund af personalet og den service de kan give. Vi forsøger at vide noget om det vi sælger, og det gør os til specialister,” siger han. 

For at følge med tiden har specialbutikken selvfølgelig også en webshop.
Den blev lanceret i 2008, og den første bestilling, der blev afgivet, var på hundefoder og seler. 

Den fysiske butik er dog stadig den langt største, og cirka to tredjedele af salget foregår der. 

Se og bestil varer med levering lige til døren fra Special~Butikkens store udvalg på deres webshop eller besøg butikken på Fabersvej 13 i Holstebro. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Special-Butikken