Sprød stemning og gastronomi

Foto: Privatfoto. Restaurants Sprøds lokaler indbyder til hygge.
Profilbillede
dato

Restaurant Sprød i Holstebro har budt gæster velkommen gennem fem år, men indehaverne har mere end 50 års erfaring i restaurantbranchen, og det er deres bedste ideer, der er kommet til live i de flotte lokaler i Holstebro Centrum.

Det skal være en oplevelse at gå ud og spise.

Uanset om du er på udkig efter dyr vin og store bøffer eller en pizza i selskab med hele familien, så kan restaurant Sprød levere.
Ejerne bag restauranten er Aytac Akkaya og hans far, Hamit.


Restauratør fra barnsben
Det var 32-årige Aytac, der fik ideen om at åbne en restaurant tilbage i 2016.
Han er opvokset i Holstebro og er siden barnsben kommet i hans fars restaurant.

Hamit Akkaya har drevet restaurant gennem mere end 25 år og han er årsagen til, at sønnen har fået øjnene op for branchen.

”Jeg plejede at komme ned på restauranten efter skole og havde min gang i miljøet. Jeg begyndte som opvasker og som årene gik blev jeg lært op i systemerne og fik indblik i hele restaurantbranchen,” fortæller Aytac Akkaya.

Således har Aytac allerede godt 25 års erfaring med drift og ikke mindst opgaverne, der følger med som ansat i en restaurant.
Det har altid været en drøm for Aytac at drive en restaurant i samarbejde med sin far.
De to begyndte at se nærmere på Holstebros restaurantliv og især på, hvad byen manglede.

”Der er mange italienske koncepter i byen, men vi forsøger at tage det skridtet videre. Vi vil ikke bare drive et pizzeria. Vi satser på en høj standard i alt, hvad vi laver,” siger Aytac.

Den tilgang oplever kunderne allerede det øjeblik, de træder ind af døren til Restaurant Sprød.
Der er tænkt over enhver detalje i den smukke restaurant og cafe. Fra sildebensparketgulvet til loftsbelysningen.
Alt glas og service er specielt udvalgt, og madudvalget er i en klasse for sig.

Langs væggene danner store brændestabler pynten, og kævlerne er en påmindelse om, at når du køber en pizza, så er der ikke tale om en standardvare fra pizzaovne.
Restaurant Sprød har investeret i en brændefyret stenovn, der leverer den helt perfekte sprøde bund til stedets pizzaer.

Tanken bag indretningen er ligetil.

Det skal være hyggeligt at komme på Restaurant Sprød, og der skal være noget for enhver type gæst. Uanset om det er kæresteparret, børnefamilien, vennegruppen eller ægteparret, der gerne vil nyde en god bøf med tilhørende vin af høj standard.

Vælger du pizzaen, så er der både de klassiske versioner, men du har også mulighed for at vælge en gourmetpizza, hvor ingredienserne er i en helt anden liga med eksempelvis tigerrejer eller fennikelsalami. På kødsiden kan du vælge mellem en række lækre udskæringer og der er naturligvis også et rigt dessertkort med hjemmelavede lækkerier til ganen.

Den gode stemning
Indretningen og madudvalget skaber dog ikke den gode stemning på egen hånd.
Restaurant Sprøds vigtigste ingrediens er de to indehavere.

Både far og søn bruger meget tid ude i restauranten blandt kunderne, og der er altid tid til hyggesnak og samvær med gæsterne i løbet af dagen.

”Det er vigtigt for os at skabe en god relation til kunderne, og det sørger vi for, at der er tid til hver dag,“ siger Aytac.

På samme vis er ejerne altid lydhøre overfor kundernes ideer og forslag.

”Vi har lige siden åbningen oplevet en overvældende interesse for vores koncept og vi får meget ros for vores køkken.
Og vi arbejder hele tiden med at skabe forbedringer, der kan gøre oplevelsen endnu bedre. Derfor er vi også gode til at lytte, når der er nogen, der kommer med forslag eller kritik, for det er med til at gøre os bedre,” siger Aytac Akkaya.

Restaurant Sprød har åbent alle ugens dage og i weekenden er det muligt at blive hængende helt til klokken to.
I aftenens sene timer kommer restaurantens drinkkort ofte i brug, og det er også i weekenderne, at restaurantens festlokale på førstesalen ofte er i brug. Her er der plads til 80 til 90 gæster til fest, og uanset om du besøger cafeen, restauranten eller holder fest er du garanteret høj service, sprøde retter og hyggesnak med ejerne.

Du kan læse meget mere om Restaurant Sprød her eller besøge dem på Enghaven 35. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Aytac Akkaya