TTH's Allan Damgaard er på Efterårets Hold

Foto: Tophåndbold.
Profilbillede

I morgen starter EM i Ungarn & Slovakiet, og dermed er der dømt kamppause i HTH Herreligaen. Traditionen tro er det derfor tid til at kåre Efterårets Hold, og her er der fundet plads til Allan Damgaard.

Her ligger Divisionsforeningen Håndbolds statistik-pointsystem ”Most Effective Player” (MEP) til grund for udvælgelsen. Alle spillere på de respektive syv positioner er således blevet sammenlignet, og Efterårets Hold er derefter fundet.

Ud fra MEP skulle det vise sig, at playmaker-positionen skulle besættes af Allan Damgaard fra TTH Holstebro. Hans MEP-score ligger på 57,00.

Hvordan fungerer MEP-systemet?
MEP er et udtryk for, hvor effektiv den enkelte spiller er i alle angrebs-facetterne. Eksempelvis giver mål og assist plus point, mens brændte skud og fejlafleveringer giver minus. På baggrund af alle aktioner opnår den enkelte spiller et samlet point-antal efter hver kamp, der viser, hvor effektiv han har været sammenlignet med alle de andre spillere.

MEP-scoren akkumuleres fra kamp til kamp, hvorefter der skabes et samlet overblik over, hvilke spillere, der gennemgående er mest effektive i HTH Herreligaen. Dette kategoriseres på hver position og dermed kåres Efterårets Hold.

Kilde: Jesper Traunberg, Tophåndbold
Flere artikler