A.P. Møller Fonden giver stort økonomisk boost til et nyt Søsportens Center i Holstebro

Foto: Holstebro Roklub. Illustration af Søportens Center i Holstebro.
Profilbillede

Med en bevilling på 7,5 millioner kroner kommer realiseringen af Søsportens Center et væsentlig skridt nærmere.

Planen om et fælles rum for foreningsliv, elitesport og breddeidræt har eksisteret i mange år i Holstebro Roklub.

Takket være en bevilling på 7,5 mio. kroner fra A.P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er vejen fra tanke til handling blevet endnu kortere.

”Et beløb i den størrelsesorden, som A.P. Møller Fonden har bevilget, er vi enormt taknemlige for. Samtidig bekræfter det os i alle de muligheder, som projektet indeholder. Udover en fortsat udvikling af talenter og yderligere udvikling af vandsporten, skaber Søsportens Center også et naturligt samlingspunkt ved Vandkraftsøen for foreningslivet, breddeidrætten, uformelle sportsudøvere og naturnydere. Det er vi alt sammen glade for, at A.P Møller Fonden er med til at støtte op om”, siger bestyrelsesformand i Holstebro Roklub, Daniel Stentoft.

Bestyrelsesformanden ser Søsportens Center som et sted, der favner både eliten og den brede offentlighed. Vandmiljøet skal spille en helt central rolle og nytænkes i en symbiotisk enhed.


Illustration af Søportens Center i Holstebro. Foto: Holstebro Roklub. 

Arkitekturen i den nye bygning skal være med til at sætte en ny kurs for vandsporten i Holstebro.

”Barrierer mellem sportsforeninger og offentligheden bliver nedbrudt, og arkitekturen åbner op og inviterer indenfor til glæde og gavn for alle”, siger Daniel Stentoft.

Udover bevillingen fra A.P. Møller Fonden på 7,5 mio. kroner, har Holstebro Roklub modtaget 2 mio. kroner fra både Færchfonden og Holstebro Kommune til opførelsen af Søsportens Center.

Kilde: Daniel Stentoft Mogensen, Formand Holstebro Roklub
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.