Blå Flag på tre af kommunens strande

Foto: Holstebro Kommune. Det Blå Flag er garanti for en ekstra god badestrand eller havn.
dato

Flagene fortæller om gode forhold og rent badevand på strandene. Alle kan være med, når det Blå Flag hejses i Thorsminde 5. juni kl. 11.

Igen i år har den Internationale Blå Flag Jury udpeget Thorsminde Strand, Spidsbjerg Strand og Bjerghuse Strand som ekstra gode badestrande i Holstebro Kommune.

Alle interesserede er velkomne, når det Blå Flag ryger til tops og badesæsonen skydes i gang ved Strandingsmuseum St. George i Thorsminde mandag den 5. juni kl. 11.

Thorsminde By sørger for, at der er pølser og øl/vand til alle. Og Karsten Filsø, formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget, står for selve hejsningen sammen med en repræsentant for Blå Flag-komiteen.

Godt og rent badevand
Blå Flag signalerer, at strandene og badevandet har høj kvalitet, og at der gøres en indsats for miljø, sikkerhed og information. Holstebro Kommune arbejder kontinuerligt med at sikre en god kvalitet af badevandet.

Desuden arbejder kommunen bl.a. med strandrensning, redningsposter, flydetov, handicapadgang, affaldssortering og information omkring miljøaktiviteter og badesikkerhed.

Det er netop sådanne tiltag, som har fået Den Internationale Blå Flag Jury til at give Blå Flag til de tre strande i Holstebro Kommune. Flagene vajer over strandene fra den 5. juni til den 1. september.

International kampagne
Blå Flag er en international miljøkampagne. Den arbejder for et renere hav- og kystmiljø og for at højne strandes og havnes generelle sikkerhed, service og kvalitet til gavn for alle brugere og besøgende.

Kilde: Holstebro Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.