Holstebros nye kommunalplan er nu vedtaget og indeholder mange ekstra inputs fra byens borgere. Der har igennem de sidste to måneder være flere høringer og møder omkring den nye kommuneplan, som er blevet vedtaget i byrådet.
Kommuneplanen sætter rammen for, hvad kommunens arealer må bruges til i fremtiden, og den sætter igen fokus på kommunens vækst, målet om bæredygtighed og borgernes behov.
Det har også den praktiske betydning, at der er blevet skabt nye muligheder for erhvervsgrunde, flere boliggrunde og en langt mere sammenhængende natur. Samtidig har der været flere input fra borgerne end tidligere, hvor det er steget fra 27 til 91 borgerinputs. Det giver kommunen et godt grundlag at arbejde på.
Borgerne er vigtige
Når der arbejdes med kommuneplanen, er det vigtigt at få en forståelse for borgernes behov. Især hvis man arbejder for, at det skal være en kommune, som borgerne er glade for at bo i. Derfor har kommunen været i dialog med borgerne ved at arrangere borgermøder, og ved at have en fast plads i Huset for Vækst og Udvikling, som ligger i gågaden. Her har borgere kunne komme ind til en uforpligtende samtale. Det har vist sig at være en stor succes.