Der flyttes brikker på hjernens motionsdag

Profilbillede
dato

Fem skoler i Holstebro Kommune og hele 762 elever spiller med på Skolernes Skakdag – også kaldet hjernens motionsdag. Det sker fredag d. 11. februar 2022. Det er en dag som er helliget mental sundhed og nye veje til læring. Det er en dag, hvor tænksom fællesskabet står på skoleskemaet.

På landsplan vil hele 31.095 elever fra 214 skoler den dag lægge bøger og penalhuset væk og i stedet for finde skatbrættet og brikkerne frem.

Der er til dagen udviklet et helt særligt undervisningsmateriale som vil hjælpe skolerne med at sætte hjernegymnastik på skoleskemaet, inden det er tid til at holde vinterferie. Det er en dag, hvor der trænes fokus, koncentration og evnen til at tænke fremad.

Skak træner hjernen

At spille skak, også skoleskak er med til at spille hjernen stærk. Jo mere vi træner i at koncentrerer os, løse problemer og andre former for hjerneaktiviteter vil det være nemmere næste gang. Det gælder i skolen, til sport, på arbejde og i andre situationer.

Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag 2022 arrangeres af skoler landet over i samarbejde med Dansk Skoleskak, Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond og Færchfonden.

Læs mere lige her.

Kilde: Redaktionen