Frilandsmuseet Hjerl Hede får ny udviklingsleder 15. februar

Den 33-årige Kasper Rathjen tiltræder 15. februar 2024 i en kombineret stilling som udviklings- og afdelingsleder på Hjerl Hede, som i 2023 havde over 61.000 besøgende. (Foto: Privatfoto)
dato

Det bliver en energisk og idérig historiker med en stor passion for frilandsmuseer, som skal være med til at tegne fremtidens Hjerl Hede. Kasper Rathjen bliver fra næste måned ny udviklings- og afdelingsleder på Frilandsmuseet Hjerl Hede, der er en af Vestjyllands største turistattraktioner.

Det snart 100 år gamle Hjerl Hede får ny udviklings- og afdelingsleder, som skal være med til at sikre, at frilandsmuseet også fremover er relevant og sikrer gode oplevelser for gæster og turister.

Den 33-årige Kasper Rathjen tiltræder 15. februar 2024 i en kombineret stilling som udviklings- og afdelingsleder på Hjerl Hede, som i 2023 havde over 61.000 besøgende.

- Vi har ønsket at styrke udviklingen af Hjerl Hede med ansættelsen af en udviklings- og afdelingsleder, og vi er meget glade for, at vi kan ansætte Kasper Rathjen, siger museumsdirektør Hanne Thomsen. Hjerl Hede er en del af De Kulturhistoriske Museer i Holstebro, hvor Hanne Thomsen 1. januar 2024 tiltrådte som direktør.

Passion for frilandsmuseer
Med sig har Kasper Rathjen erfaring fra to jyske museer. Senest som museumsleder på det østjyske frilandsmuseum, Glud Museum, hvor han har stået for driften og udviklingen af formidlingen. Før det var han museumsinspektør og forsker på Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor han også havde ansvaret for forskning inden for søfart, fiskeri og offshore.

I 2020 afsluttede Kasper Rathjen en Ph.d.-afhandling om det folkelige museum, og han fortæller, at han har en stor passion for frilandsmuseer.

- Hjerl Hede er i fuld gang med at sætte skub i udviklingsplanerne. Jeg ser frem til at trække i arbejdstøjet i fællesskab med de gode folk på museet. Vi skal finde ud af, hvad et fornyet Hjerl Hede kan, hvad der gør det særligt og relevant – med respekt for historien. På museet er man allerede rigtig godt i gang med den proces, og jeg glæder mig derfor til at bidrage til udviklingen, siger Kasper Rathjen.

Direktør Hanne Thomsen og DKM’s bestyrelse glæder sig til samarbejdet med Kasper Rathjen.

- Han kommer med viden, masser af energi og gode ideer til det fortsatte arbejde med udviklingen af formidlingen på Hjerl Hede. Udviklingsarbejdet er i gang, men med Kasper Rathjen kommer vi videre med det, konstaterer Hanne Thomsen.

Om Kasper Rathjen
Kasper Rathjen tiltræder 15. februar 2024 som udviklings- og afdelingsleder på Frilandsmuseet Hjerl Hede. Han er uddannet Cand.mag. i historie fra Syddansk Universitet i Odense og er Ph.d. på en afhandling om det folkelige museum.

Kasper Rathjen kommer fra en stilling som museumsleder ved Glud Museum og har tidligere arbejdet som forsknings- og formidlingsinspektør på Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Om Frilandsmuseet Hjerl Hede
Hjerl Hede er et af landets store frilandsmuseer med en historie tilbage til 1930. Frilandsmuseet er Holstebro Kommunes største turistattraktion og besøges årligt af over 60.000 gæster.

Museet har et meget aktivt miljø af frivillige, som gør det muligt at give gæsterne oplevelser og levendegørelser i højsæsonerne med bemanding af museets historiske huse.

De Kulturhistoriske Museer i Holstebro (DKM) er én organisation med tre museer i sig: Frilandsmuseet Hjerl Hede, Holstebro Museum og Strandingsmuseum St. George i Thorsminde.

Hvert museum har en aktiv støtteforening, og DKM nyder samlet set glæde af 5-600 frivillige, som gør det muligt at give lærerige oplevelser for alle.

Kilde: Holstebro Museum
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.