Guidet kunsttur for børn og deres forældre

Foto: Holstebro Kommune. Turistguide Grethe Bech og udviklingskonsulent Frederikke Buch Østeraa glæder sig til at guide børnefamilier rundt i Holstebro.

Ny i byen? Eller måske nysgerrig på kunsten i byen? Nu inviterer Holstebro Kommune nye tilflyttere på guidet tur. Det er for hele familien og særligt i børnehøjde, når vi ser på kunst i Holstebro gågade.

Den 3. juni inviterer Holstebro Kommune tilflyttere og børnefamilier på en guidet kunsttur i Holstebro - i børnehøjde. På turen vil man blive klogere på, hvem "Borgerne fra Holstebro" er, møde "Maren o æ woun" og høre om "Tobaksarbejdernes Drøm". Alt sammen krydret med kage, solskin og en legeplads.

Turen starter ved toppen af gågaden ved skulpturen Borgerne fra Holstebro, går gennem byen og slutter ved legepladsen i Holstebro Lystanlæg, hvor der bliver serveret kaffe og kage.

- Vi vil gerne give nye tilflyttere en forståelse af den kunst og kultur som gennemsyrer midtbyen i Holstebro og som betyder så meget for holstebroerne. Vi vil gerne vise byen og den hyggelig gågade og at vi har kulturen til forskel, fortæller Frederikke Buch Østeraa, der er udviklingskonsulent og arbejder med bosætning og tilflytning.

Ønsket med tiltaget er også at skabe ambassadører blandt deltagerne. 

- Vi tror på, at borgere, der kan lide den by de bor i, er de bedste til at give fortællinger om Holstebro videre og ved at give dem en god introduktion, fortællinger og anekdoter, så får de forhåbentligt lyst til at overbringe historierne i deres netværk, siger Frederikke Buch Østeraa. 

Hun har allieret sig med guiden Grethe Bech, som tidligere har stået i spidsen for guidede ture, der har været målrettet børn.

Planen er, at turene skal gennemføres to gange om året og på sigt skal der udvikles andre tematiserede rundture for tilflyttere.  

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding. Man tilmelder sig ved at sende en mail til F.B.O@holstebro.dk med navn og alder på deltagere. Der er plads til 25 deltagere og det bliver efter "Først til mølle"-princippet.

Dato: 3. juni
Tid: 15.00 - 17.00
Sted: Borgerne fra Holstebro - Nørregade 57, 7500 Holstebro
Ruten er barnevogns- og klapvognsvenlig.

Kilde: Holstebro Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.