Målscorer og match-winner Mirsad Suljic (tv) (Foto: Henrik Christensen)
Profilbillede
dato

Af: Henrik Christensen // Holstebro Boldklub

Holstebro Boldklub var på en svær opgave fredag aften, ude mod Nørresundby FB, der havde brug for point for at komme et skridt væk fra bunden og en potentiel nedrykningsrisiko. Holstebro Boldklub skulle til gengæld revanchere sidste uges ærgerlige nederlag, hvor holdet samlet faldt i 1-3 nederlaget mod VRI.

Forholdene fredag aften på ‘Nordjyske Bank Arena’ var svære. Banen var egentlig fin og godkendt, men der var en vanvittig (side)vind på tværs af banen, hvilket gjorde det svært for de to hold.

Kampens indledning bølgede frem og tilbage med sidevinden, som nævnt, som endnu en “modspiller” for de to hold. Nørresundby FB spillede en frisk gang fodbold, og lignede et hold, der jagtede tre point, frem for at stille sig tilbage og håbe på en kontra, omstilling eller en tilfældighed.

Der havde kun været halve chancer i kampen indtil det 30. minut, hvor Holstebro topscorer Mirsad Suljic udnyttede vinden og ikke mindst sit gode venstreben. Ca. 20-25 meter fra mål, i banens højre side, krøllede Mirsad Suljic et kontrolleret hårdt spark helt op i “krogen”. Bolden ramte både overligger og stolpe, inden den gik ind. 0-1 til Holstebro Boldklub, hvilket var stillingen, da der blev fløjtet til pause.

Stolperne tog fra for begge hold
2. halvleg var knapt startet, da en Nørresundby-spiller flot, men også nemt, afdriblede 3-4 Holstebro-spillere og kontrolleret sparkede på mål. Heldigt for os prellede skuddet af på stolpen.

Kort efter var Mirsad Suljic igen på spil, dette efter et godt angreb i højre side, hvor Tobias Damtoft lagde bolden hen til Mirsad, som resolut sparkede med højre ben. Igen tog stolpen fra og reddede Nørresundby fra at komme yderligere bagud.

Senere ramte Holstebro Boldklub endnu engang stolpen efter et hjørnespark, hvor en Nørresundbyspiller kiksede sin clearing, og i stedet for at skyde bolden væk/frem, gik den mod eget mål, hvor stolpen igen reddede Nørresundby.

Ellers var det småt med de store chancer i begge ender, hvor de to forsvar fik ryddet op og blokeret, når det var nødvendigt. Derfor lykkedes det os at holde Nørresundby FB fra de store muligheder, så efter 94 minutter kunne Holstebro Boldklub strække armene i vejret. En 0-1 sejr og tre gode point i tabellen.

Suljic og Svenningsen bragte HB tilbage på sporet
Efter kampen siger den stolte sportschef følgende:

“Steffen Svenningsen og Mirsad Suljic spillede en fin kamp i angrebet. Mirsad krydrede indsatsen med “årets mål” på ‘Nordjyske Bank Arena’. Ellers var det en generel god holdindsats, hvor alle mand kæmpede flot og rejste sig.

Henrik uddyber:

“Vi fandt spillet og niveauet igen efter sidste uges kollektive offday. En stabil og kontrolleret indsats. Den kraftige sidevind, på en “åben” bane uden læ, gjorde det svært (for begge hold) at spille kontrolleret og flot fodbold.”

Den gode præstation betyder, at sejrherrerne fra Holstebro hiver de tre point med hjem og kan bygge videre på de gode takter indtil de møder AaB søndag den 5. juni. Der er kampstart på Holstebro Idrætspark klokken 13:00.

Kampens resultat: 0-1 til Holstebro
Række: Herre-DS 2021-22