Kvinde på Kærre restaureres på et kunstværksted

Profilbillede
dato

Holstebro skulpturen, som anses for at være Kommunens kunstneriske varetegn, Kvinde på Kærre befinder sig på et kunstværksted et sted i Europa og er i de bedste specialisters hænder. Her bliver den både vurderet og restaureret. Skulpturen forventes retur engang i 2022.

Kvinde på kærre er skabt af den schweiziske kunstner Alberto Giacometti og det er forsikringsselskabet AXA, der er specialiseret i kunst. De har fundet et af de bedste europæiske kunstværksteder til at udbedre skaden, der er sket på skulpturen d. 12. juli.

Restauratører blandt Europas bedste

Hvor Kvinde på Kærre helt præcis befinder sig, er fortroligt, for at sikre at der ikke sker noget med skulpturens sikkerhed. Skulpturen anses for at være meget værdifuldt. Et godt eksempel er at AXE valgte at have to identiske transportbiler, da skulpturen skulle til det sikrede værksted.

Kvinde på Kærre retur i 2022

Kvinde på Kærre forventes tilbage i Holstebro i 2022. Hvornår i 2022 ved endnu ikke, da skaden endnu ikke er blevet vurderet. Det er vurderingen, der bestemmer hvornår Kvinde på Kærre vender tilbage til Holstebro.

Kvinde på Kærre har været Holstebros varetegn siden 1966. Indtil Kvinde på Kærre vender retur, vil der blive installeret et midlertidig kunstværk på pladsen.

Kilde: Redaktionen