Med lys og lygte på Holstebro Museum

Profilbillede
dato

I efterårsferien er der mulighed for at gå på opdagelse i udstillingen ”Drager og andre mytiske væsner” med en magisk lampe.

Rundt omkring i udstillingen er der gemt skjulte hieroglyffer, som det er nemmest at få øje på, hvis du lyser på dem med den magiske lampe. De gemte hieroglyffer vil give dig svaret på den gemte gåde, som sfinksen har stillet ved indgangen til udstillingen.

Den mystiske Sfinks

Sfinksen som i oldtiden ifølge overleveringerne blev sendt til Theben for at straffe befolkningen som havde mishaget guderne. Sfinksen sad foran byen og spise alle, som ikke kunne løse denne gåde. ”Hvilket dyr har først fire ben, så to ben og så tre ben?” Ingen kunne løse gåden, før Ødipus indså, at svaret var et menneske: Mennesket kravler som spæd, går på to ben som voksen og bruger stok som gammel. Herefter var folkene i Theben frie igen.

Der er endnu en gåde gemt i udstillingen og alle børn der løser gåden, får en lille belønning.

Aktiviteten er gratis, når der er købt billet til museet. Husk at alle unge under 26 år har gratis adgang. Vi glæder os til at se jer alle på jagt i udstillingen med lys og lygte.  

Kilde: Redaktionen