Oplev klagekulturens historie på Holstebro Museum

dato

Onsdag den 20. november 2024 inviterer Holstebro Museum til en fascinerende aften, hvor professor Ulrik Langen vil dykke ned i klagekulturens historie i 1700-tallets København. Med udgangspunkt i ny forskning vil han fortælle om, hvordan klager påvirkede byens udvikling og sociale orden.

Har du nogensinde undret dig over, hvordan folk klagede i gamle dage? Denne aften på Holstebro Museum vil professor Ulrik Langen gøre os klogere på, hvordan klager blev brugt som et redskab til at påvirke byens udvikling og sociale orden.

Klagekulturens betydning i 1700-tallet

Professor Langen vil tage os med tilbage til 1700-tallets København, hvor en særlig klagekultur opstod under enevælden. Byens borgere klagede over alt fra lugtgener og støj til sociale konflikter og økonomiske uretfærdigheder.

Med udgangspunkt i sit nye forskningsprojekt vil Langen belyse, hvordan disse klager ikke blot var brok, men en vigtig måde at påvirke byens udvikling på. Klagerne var både målrettede og strategiske, og de gav borgerne en stemme i beslutningsprocesserne længe før demokratiske rettigheder blev indført.

Professor Ulrik Langen - En ekspert i 1700-tallets historie

Ulrik Langen er professor og PhD. ved Københavns Universitet, hvor han underviser i 1700-tallets historie. Hans forfatterskab er bredt, og mange af hans værker centrerer sig om netop 1700-tallets Danmarkshistorie. To gange har han modtaget prisen for årets historiske bog, og han har tidligere været vært på Historiequizzen på DR K.

Undervejs i foredraget vil der være en pause, hvor det er muligt at købe kaffe og kage i Museumscaféen. Husk at bestille inden foredraget går i gang.

Praktisk information
Dato: Onsdag 20. november 2024
Tid: Kl. 19:00-21:30
Sted: Folkesalen, Holstebro Museum, Museumsvej 2B, 7500 Holstebro
Entré: 50 kr. pr. person (gratis for medlemmer af Holstebro Museumsforening)
Billetter: Kun tilgængelige online



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut

Seneste på facebook