Sprogcentret i Holstebro hjælper ukrainere med at søge opholdstilladelse

Foto: Canva. Ny lov gør det muligt at hjælpe ukrainere med opholdstilladelse
Profilbillede
dato

Torsdag d. 17. marts trådte den nye særlov i kraft, som giver Holstebro Kommune mulighed for at tilbyde forskellige ydelser.

Dette kan f.eks. være undervisning, pasning og jobformidling til de fordrevne ukrainere, som er bosat i kommunen.

Det betyder også at der fra kommunens side er bedre og klarere retningslinjer for, hvilken hjælp der kan tilbydes. Det er blandt andet en forudsætning for at kunne få hjælp af kommunen, at der er søgt opholdstilladelse.

Hjælp til udfyldelse af opholdstilladelse

Har du som ukrainer i Holstebro Kommune brug for hjælp til at få udfyldt en ansøgning om opholdstilladelse kan du få hjælp på sprogcentret i Holstebro.
Her er der adgang til en printer og det er muligt at få taget en kopi af forskellige identitetsdokumenter.

Sprogcentreret er åben alle dage mellem kl. 10-11 og igen om eftermiddag 13-14 og der vil være medarbejdere der vil stå klart til at råde og vejlede.

Der vil være nogle medarbejdere der kan ukrainsk, men som minimum vil du blive mødt af engelsktalende medarbejdere.

Fra kommunens side er de i fuld gang med at få sendt brochurer med link til, hvor man søger opholdstilladelse ud til forskellige centrale steder i kommunen, som f.eks. biblioteket, borgerservice, sprogcenter, frivilligcenter mm. så det bliver nemmere for ukrainerne at komme i gang med processen at få søgt om ophold.

holstebro.dk/ukraine kan man danne sig et overblik over relevante oplysninger ifm. Ukraine-situationen og de fordrevne i kommunen.

Husk det vigtige fingeraftryk

Det er vigtigt at være opmærksom på, at når der søges om opholdstilladelse, at det ikke er nok at sende ansøgningen digitalt. Du skal også møde fysisk op i Udlændingestyrelsens Borgerservice, der ligger i Næstved, Odense, Aarhus og Aalborg.

Det skyldes, at i forbindelse med ansøgningen om opholdstilladelse skal have optaget biometri. Det kan f.eks. være et fingeraftryk.

Du kan læse mere om opholdstilladelse for ukrainere på Udlændingestyrelsens hjemmeside:

Nyidanmark.dk på engelsk

Nyidanmark.dk på dansk

Kilde: Holstebro Kommune