Udvikling af robotter på socialområdet – projekt Erasmus+

Profilbillede
dato

Erasmus+ projektet er et projekt, der skal være med til at sikre at medarbejdere får kompetencer, der gør det nemmere at indføre brug af robotter på socialområdet.

Tanken er, at det skal gøre borgere mere selvhjulpne. Både Holstebro Kommune og VIA University College Holstebro er en del af Erasmus+ projektet.

Det specialiserende socialområde, der indbefatter udsatte børn og unge, handicappede og psykisk sårbare, har været stigende. Derfor skal der nye løsninger til, hvor der bliver tænkt kreativt og innovativt i forhold til de eksisterende teknologier.

Projektet, der har været i gang siden 2017, slutter d. 18. november 2021 med en større konference i Holstebro. Her vil studerende, undervisere og andre fagpersoner blive introduceret til det undervisningsmateriale, der skal være med at opkvalificere kommende medarbejdere, så det er muligt at bruge robotter i det daglige arbejde på socialområdet.

At bruge sociale robotter skal være en del af undervisningen

I fremtiden skal studerende lære at bruge sociale robotter, som er fremstillet for at kunne interagere med mennesker med forskellige støttebehov. Det gør robotterne oplagte til at bruge indenfor det specialiserende socialområde. Erasmus+ projektet gør det muligt at undervise de studerende på social- og sundhedsområdet, så de får de nødvendige kompetencer.

Studerende kan derfor se frem til, at undervisningen ikke kun skal handle om sundhedsteorier, men også om brugen af robotter.

Kilde: Holstebro Kommune