Hjerl Hede Frilandsmuseum inviterer: Dyrk maden - smag på mark og have

Foto: Hjerl Hede Frilandsmuseum . Der bliver arbejdet på markerne og i køkkenhaverne til 'Dyrk maden - smag på mark og have' på Hjerl Hede.
Profilbillede
dato

Gratis for børn: Dyrk maden - smag på mark og have

Kom og følg efterårsarbejdet på Hjerl Hede Frilandsmuseum, når markerne ordnes med hest og plov, og der sælges ud af grønt fra museets køkkenhaver. 

Hvornår? 

7. og 8. september 10:00 - 16:00 

Dejlige aktiviteter for familiens mindste

  • Smage kartoffelkage, bolsjer og gammeldags lakrids
  • Kom med på tur med dyrepasseren hver dag kl. 11:00 og 13:00
  • Kør en tur rundt på museet med hestevognen
  • Besøg den historiske legeplads
  • Sælg sandkage og skyfrikadeller i Minikøbmanden
  • Vask tøj, dæk bord og mug ud ved dyrene på Børnenes Gård, hvor alt er i miniformat
Besøg den grønne bod: Historisk mad – med og uden kartofler

I denne sensommerweekend høster vi som i gamle dage. Markerne bliver høstet med ægte hestekraft. Vær med, når markerne pløjes og harves. Vi sår også markerne, så de er klar til foråret, og kartoflerne tages op. I Præstegårdens lade tærskes negene.

Denne weekend er også propfyldt med sjove ting for børnene. Prøv blandt andet at:

Køkkenhaverne er også høstet for efterårets lækkerier – og det bedste af det hele? Du kan købe det med hjem! Kartofler, løg og gulerødder er stakket op på vores hyggelige høst-bod.

Hos den grønne bod kan du købe frø og planter fra Hjerl Hede, og du kan prøve at moste æbler. Har du frø, stiklinger eller planter i overskud derhjemme? Tag en eller flere med til vores plante-bytte-bord, og få noget nyt og spændende med hjem.

Du kan også blive klogere på, hvordan du får flere af de planter hjemme i haven, som du holder af. Hør om stiklinger, podning og okulering, både praktisk og i et historisk perspektiv. Du finder den grønne bod ved mejeriet.


Foto: Hjerl Hede Frilandsmuseum // Du kan købe Hjerl Hede-afgrøder og grønt med hjem.

I konfirmandkøkkenet ved Præstegården dufter der dejligt – så slå et smut forbi og få en snak om sæsonens gode råvarer og historisk madlavning. I ovnen bages der kartoffelkage som i 1943.

Hjerl Hedes bageri har åbent hele weekenden, og her kan du købe det dejligste brød og kage. I købmanden kan du gå på opdagelse blandt købmandsvarer som i 1930’erne, og der er altid smagsprøver på alskens lækkerier.

Hos Restaurant Skyttegaarden byder menuen på noget ganske særligt denne weekend. Du kan nemlig smage både historisk kartoffelsuppe og den solide, klassiske sensommerret, ølben med grønlangkål, brunede kartofler og grov sennep.

Velbekomme – og velkommen!

Gratis entré for alle under 18 år.

https://hjerlhede.dk/oplevelse/dyrk-maden/ 

Kilde: Holstebro Museum

Seneste på facebook