Svend Brinkmann kommer til Nørre Vosborg

Foto: Stock Photo. Svend Brinkmann og Lilis venskab endte ud i en bog om Lilis liv.
Profilbillede

Kulturherregården Nørre Vosborg starter det kulturelle år i lærerig stil, når Svend Brinkmann besøger herregården. Brinkmann vil forsøge at kaste nyt lys på skæbnesbegrebet og få deltagerne til at genoverveje deres syn på selvsamme emne, når han fortæller historien om en 93-årig kvindes liv. 

Svend Brinkmann hørte for første gang om Lili på 90 år, da hun i sommeren 2018 sendte et håndskrevet brev til professoren. Lili havde læst Brinkmanns øjenåbnende bøger. Den sommer blev de to pennevenner og efterfølgende besøgte Svend Brinkmann Lili.

Deres blomstrende venskab førte til, at Lili fortalte sin livshistorie. Den indeholdt blandt andet, hvordan hun forelskede sig i tyskere under anden verdenskrig, om angst, sorg, glæde og et ønske om at genfinde sin værdighed. 

En bog bliver til

Lilis livshistorie satte gang i tankerne hos Svend Brinkmann. Han begyndte at sætte spørgsmålstegn ved skæbnens betydning, menneskets frie valg, samt om det er muligt at acceptere sin fortid. 

Lilis skæbnesvangre fortælling resulterede i en bog, som udkom i 2021.

Svend Brinkmann er et kendt navn indenfor selvudviklingslitteraturen, og han er tilmed en af de bedst sælgende forfattere inden for det emne. Brinkmann har sit eget radioprogram på P1 kaldet "Brinkmanns briks", og han tager ofte del i samfundsdebatter. 

Det praktiske

Foredraget bliver afholdt d. 20/1 kl. 20-22 på Herregården Nørre Vosborg, Vembvej 35, 7570 Vemb.

Prisen for at deltage er 275 kr.

Kilde: holstebro.dk